Bridge

Bridge-ul este, alături de șah, unul din cele două sporturi ale minții recunoscute de Comitetul Internațional Olimpic. Este un joc de cărți care se joacă 2 vs. 2 și care implică și dezvoltă abilități de calcul, de comunicare, de planificare. Este un joc foarte popular printre personalități ale lumii afacerilor datorită acestor calități, Warren Buffet și Bill Gates fiind printre cei mai cunoscuți ambasadori ai acestui joc.

În cadrul Știința București secția de bridge a fost înființată în 2013 și are deja la activ 3 titluri naționale, 2 la seniori (Radu Nistor, individual 2013, Lucian Parvulescu imp butler 2016, Claudiu Dima și Ionuț Epure – perechi tineret 2016).

În momentul de față secția de bridge a Știința București are 7 membri legitimați din care 3 sunt cadre didactice în Universitatea Politehnica din București (Lucian Parvulescu – asistent la Facultatea de Inginerie Electrica și locul 11 în clasamentul național, Mihaela Balint – asistent la Facultatea de Automatică și Calculatoare și locul 10 în clasamentul național și arbitru internațional de bridge, Vlad Posea șef de lucrări la Facultatea de Automatică și Calculatoare și locul 91 în clasamentul național).

Clubul de bridge Știința a organizat în 2016 Campionatele Naționale de Perechi Butler și Faza preliminară a Campionatelor Naționale de Perechi, în Biblioteca Universității POLITEHNICA din București