Istoric

Înființată în 1949, mai întâi ca un club de handbal în 11, Știința București va rămâne în hall of fame-ul handbalului european drept prima câștigătoare a trofeului suprem - Liga Campionilor EHF la fete, în 1961, la care se adaugă o prezență în semifinale în anul imediat următor.

Cu excepția Rapid București, câștigătoare în 1964, niciun alt club românesc nu a atins performanța Științei, iar cele două reușite rămân repere naționale după mai bine de jumătate de secol. Divizată în 3 în 1972, după placul structurilor socialiste ale vremurilor, Știința a fost în cele din urmă desființată complet la scurt timp după caderea regimului în '89.

În 2010, Știința București reînvie în jurul unei mici "familii" de studenți cu patimă înnăscută pentru sport și cinste pentru vechile valori. În mai puțin de un an și cu un buget în miniatură, clubul debutează în campionatul național de enduro și în al doilea eșalon valoric la handbal feminin, unde obține un loc onorabil în a doua jumătate a clasamentului. Anul următor, Știința își înscrie echipa de băieți în liga a doua de baschet și termină sezonul de debut pe locul al treilea. Tot în sezonul 2012-2013, Știința devine vicecampioana României la enduro profesioniști, clasa A, iar la handbal feminim urcă până pe locul 4.

În 2014, Știința București câștigă, având o singură înfrângere pe parcursul întregului sezon, Liga I de Baschet masculin și dreptul de a evolua pe prima scenă a baschetului românesc. Din păcate, din rațiuni financiare, alege să evolueze în continuare în Liga I, căutând soluții și parteneri care să susțină evoluția din plan sportiv. În sezonul 2014-2015, la handbal feminin, echipa Științei termină pe locul II în seria A a diviziei A foarte aproape de ocupanta locului I- Rapid București, câștigând astfel dreptul de a evolua la barajul pentru promovarea în Liga Națională.