Motociclism

Știința București deține singura secție de motociclism din România finanțată de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Hard Enduro este una dintre cele mai extreme, dificile și spectaculoase discipline sportive din lume. Pentru a putea face față probelor, fiecare sportiv trebuie să dețină cunoștințe solide în numeroase domenii, o condiție fizică deosebită și un echilibru psihic excepțional de solid.

La doar 3 ani de la înființare, echipa de Hard Enduro a clubului Știința București se poate mândri cu o poziție de invidiat în campionatul național și nu numai. Mai mult de atât, la finele anului 2015, Andrei Boțoacă – sportiv al secției noastre – a fost desemnat sportivul anului în România – ramura enduro, grație performanțelor obținute.

O evoluție a secției de motociclism, vezi mai ușor în tabelul de mai jos:

Anul Competiția Palmares
2012 Campionatul Național de Enduro clasa AE3 Locul 2
2013 Campionatul Naţțional de Enduro clasa A Locul 1
2013 Campionatul Național de Hard Enduro clasa A Locul 1
2014 Campionatul Național de Enduro clasa Juniori Locul 1
2015 Campionatul Național de Enduro clasa A Locul 2
2015 Campionatul Național Endurocros Clasa A Locul 1
2015 Campionatul Est European de Enduro Clasa AE3 Locul 1

Dar hai să îi cunoaștem pe sportivii emblematici pentru ramura moto a clubului Știința București:

Andrei Boțoacă
sportivul anului 2015 în România, desemnat de Federația Română de Motociclism , grație performanțelor excepționale obținute în 2015, ramura enduro. Ca o retrospectivă a sezonului, Andrei s-a clasat pe LOCUL I la Campionatul Est European Enduro clasa A - E3, a obținut LOCUL I la Campionatul Național de Endurocros clasa A, Locul II la Campionatul Național de Enduro clasa A si a cucerit Medalia de Argint la International Six Days Enduro din Slovacia.
Povestea de viață a lui Andrei poate fi citită aici ...
Alexandru Trăian Băleanu
cel mai expermentat pilot al secției, sportivul care a adus primul titlu de campion național pentru secția de motociclism, la chiar prima ediție a Campionatului Național de Hard Enduro.
Un interviu cu rider-ul nostru poate fi găsit aici ...