Interviu 27 Mar 2018
in Analize & interviuri

CSU ȘTIINȚA BUCUREȘTI PARTICIPĂ LA PROTESTUL ORGANIZAT MIERCURI DE SINDICATUL NAŢIONAL SPORT ŞI TINERET

CSU ȘTIINȚA BUCUREȘTI PARTICIPĂ LA PROTESTUL ORGANIZAT MIERCURI DE SINDICATUL NAŢIONAL SPORT ŞI TINERET

CSU ȘTIINȚA BUCUREȘTI dorește să anunțe în mod public și transparent participarea la acțiunea de protest organizată miercuri (28.03.2018) de SINDICATUL NAŢIONAL SPORT ŞI TINERET (SNST) față de nivelul scăzut al salariilor din cluburile sportive universitare.

Acțiunea va cuprinde pichetarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, între orele 11.00 – 13.00. Pe lângă problemele semnalate de SNST, CSU Știința București dorește să aducă în discuție și următoarele puncte:

 

REVENDICĂRI ÎN SPORT

 

1.       Elaborarea unei strategii naționale pentru sport coerentă, pe termen mediu și lung, cu obiective SMART prin care să crească numărul de practicanți ai sportului, să fie îmbunătățită infrastructura sportivă și să fie create facilități pentru mediul privat pentru a investi în sport.

2.       Finanțarea cluburilor sportive (instituții publice) pe criterii de performanță unitare.

3.       Introducerea acelorași criterii de finanțare pentru toate cluburile din sistemul de stat, fie că sunt subordonate local sau central, prin modificarea legislației. În acest moment cluburile subordonate administrației locale, consilii municipale, județene sau primării sunt avantajate deoarece beneficiază de alocări suplimentare de la bugetul local. Acest fapt duce și la un tratament diferit al sportivilor și a colectivelor tehnice, prin remunerarea diferențiată (din fonduri publice) de la un club la altul.

4.       Modificarea HG nr.1447/2007 prin care:

-       Să se stabilească plafonul pentru indemnizația participanților la activitatea sportivă, astfel încât cluburile sportive subordonate instituțiilor centrale să poată încheia contract de activitate sportivă (CAS)

-       Să se mărească cuantumul indemnizației sportive și al celorlalte beneficii acordate pentru sportivi și antrenori.

5.         se stabilească facilități fiscale pentru sportivi prin moficarea legislației în sensul scutirii de impozit pentru participanții la activitatea sportivă.

6.       Majorarea salariilor - Salariații cluburilor sportive universitare au printre cele mai mici salarii din sistemul subordonat MEN, în condițiile în care obiectul lor de activitate este PERFORMANȚA sportivă pe plan național și internațional.

Comunicatul oficial al SINDICATUL NAŢIONAL SPORT ŞI TINERET poate fi citit aici.