2 Apr 2016
in Baschet

Adrian Filovici: "Am momente când mă gândesc la primul eșalon!"

Adrian Filovici: "Am momente când mă gândesc la primul eșalon!"

Cu o viziune în teren incredibilă și cu un control al mingii desăvârșit, Adi furnizează colegilor săi pasele decisive atât de necesare victoriilor.

Transferat la Știința București în această iarnă, Adrian Filovici redevine ușor-ușor jucătorul care în urmă cu câteva sezoane impresiona cu jocul său. Aproape mereu de porțile naționalei, Filovici a fost deseori privit ca o mare speranță a baschetului românesc. Desele accidentări însă l-au chinuit exact în momentele cheie ale carierei sale. Ajuns la 27 de ani, conducătorul de joc al Științei începe să se impună din ce în ce mai mult în angrenajul echipei. Cu o viziune în teren incredibilă și cu un control al mingii desăvârșit, Adi furnizează colegilor săi pasele decisive atât de necesare victoriilor.

Am momente când mă gândesc la primul eșalon, însă a trecut ceva timp de când m-am lăsat așa că mă simt împăcat cu decizia luată,

spune extrem de sincer jucătorul nostru. Se simte bine la Știința și asta se vede pe zâmbetul lui de fiecare dată când pășește pe parchet.

Ne dorim cu toții să ne calificăm la turneul final și, daca vom reuși, bineînteles că vom face tot ce ne stă în putință să promovăm în Liga Națională. Este o grupă foarte echilibrată, în care oricine poate să bată pe oricine și cred că lupta pentru calificarea la turneul final se va duce până în ultima etapă. Inclusiv Brăila, neavând nici o victorie până în momentul de față, va încurca cel puțin una din candidatele la calificare,

crede Adi. Se depărtează ușor de bancă și aruncă vreo două-trei mingi din spatele semicercului de trei puncte. Plasa fâșâie înfundat, ca mângăiată de minge. Mai încearcă două execuții și revine lângă mine.

Meciul cu Timișoara va fi unul greu, ca toate meciurile de până acum. Noi am inceput această fază a campionatului mai slab față de oponenții noștri, așa că avem mare nevoie de victorie. Sunt convins că dacă vom juca legați ca o echipa, cum am făcut-o în meciurile cu Brăila și cu Baia Mare, și vom reuși să rămânem concentrați pe parcursul celor 40 de minute, vom obține cu siguranță victoria.

Întrebarea mea vine firesc. Te aștepți la un public numeros? Contează pentru voi să jucați cu sala plină?

Ar fi frumos să avem o audiență la fel de mare ca și la meciurile precedente. Eu pot doar să sper. Oricum, cu această ocazie, aș dori, în numele echipei, să le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut până acum și îi invit alături de noi în continuare, pentru că ei pot face diferența în momentele importante ale meciului!

Ne strângem mâinile și ne despărțim. Antrenamentul stă să înceapă. Adi și colegii lui au de repetat schemele de joc pregătite pentru duelul cu Timba Timișoara de duminică. Știința București va juca din nou în Arena de Baschet de la ora 14:30.

Carte de vizită:

  • Nume: Adrian Filovici

  • Data nașterii: 04.08.1988

  • Zodia: Leu

  • Inaltime: 1.85m

  • Greutate: 83kg

  • Post pe care evoluează: Conducator de joc

  • Număr pe tricou: 44