20 Apr 2016
in Baschet

Baschet masculin: Știința a învins liderul

Baschet masculin: Știința a învins liderul

Cel mai bun marcator al jocului a fost Vasile Ștefan. Căpitanul nostru a reușit 35 de puncte (8 x 3).

Echipa noastră a trecut duminică după-amiază de Politehnica Iași, liderul seriei, cu scorul 86-78 și a obținut a patra victorie pe teren propriu în faza semifinală a Ligii 1, din cinci meciuri disputate în Arena de Baschet din București. Statistic, în partea a doua a sezonului, elevii lui Cristian Crăciun au câștigat 80% din meciurile de pe teren propriu. Singura înfrângere înregistrată pe tot parcursul acestui sezon a avut loc în fața echipei CSM Ploiești (75-64 pentru prahoveni), în data de 28 februarie 2016.

Referitor la meciul din weekend, Știința București a condus în permanență pe tabela de marcaj și nu le-a dat nici o șansă elevilor lui Petre Măgureanu și Viorel Nănescu de a întoarce soarta partidei. Cel mai bun marcator al jocului a fost Vasile Ștefan. Căpitanul nostru a reușit 35 de puncte (8 x 3).

În această fază semifinală, Știința București mai are de disputat două meciuri, cu echipa Cuza Sport Brăila și cu formația Municipal Olimpic Baia Mare. Ambele partide vor avea loc în deplasare.

Cel mai bun sezon al formației pregătite de Cristian Crăciun a fost în 2013/2014, când echipa noastră a obținut 26 de victorii și o singură înfrângere.

În celălalt meci al etapei, s-a înregistrat următorul rezultat:

  • BCM Olimpic Baia Mare - Cuza Sport Brăila: 112-81

Partida dintre Timba Timișoara și CSM Ploiești a fost amânată pentru data de 7 mai 2016.