Interviu 2 Nov 2016
in Baschet, Analize & interviuri

Bogdan Lavric: Suntem tineri și avem inima pentru baschet!

Bogdan Lavric: Suntem tineri și avem inima pentru baschet!

Știința are două succese din tot atâtea meciuri disputate în Liga 1 în acest sezon

Știința București a câștigat duminică seară duelul cu Magic Sibiu , cu scorul 73-62. La finalul meciului, antrenorul Bogdan Lavric a acordat primul său interviu în calitate de antrenor al echipei noastre. Tânărul nostru tehnician a punctat succint evoluția elevilor săi și a vorbit despre noul proiect care se conturează la clubul nostru.

Știința are două succese din tot atâtea meciuri disputate în Liga 1 în acest sezon

Felicitări pentru victorie, Bogdan! Al doilea meci în Liga 1, al doilea succes. Cum a fost jocul văzut de pe banca tehnică?

Mulțumim pentru felicitări. A fost o victorie muncită și ne bucurăm că am legat doua succese în debutul campionatului. Ca antrenor sunt nemulțumit de câteva aspecte. În momentul în care conduceam cu 20 de puncte, jucătorii s-au relaxat și au luat totul prea ușor. Evident, adversarii noștri au profitat de acest lucru și au limitat diferența de pe tabelă. Spiritul nostru de echipă și sistemul de joc ne-au ajutat însă și așa am consemnat a doua victorie din tot atâtea meciuri.

Ce ne spui despre acest nou proiect al Științei?

Este un proiect tânăr. De fapt, cred că toți suntem încă tineri și avem inima pentru baschet. Acest lucru încercăm să cream aici. Vrem să aducem o energie nouă și să fim profesioniști. Obiectivul nostru principal este să creștem jucătorilor tineri pentru a-i pregăti pentru Liga Națională. Nu este deloc ușor. Mulți dintre ei nu sunt obișnuiți cu astfel de sisteme profesioniste și la intensitate maximă. Dar noi facem acest lucru în fiecare zi și le insuflăm aceste lucruri. Dăm maxim și ușor-ușor au început să înțeleagă că și ei trebuie să dea totul.

Te așteptai la un meci mai ușor cu Magic Sibiu?

Într-un fel de așteptam la un meci mai ușor. Știam că au niște jucători care sunt la „a doua tinerețe” și credeam că vom domina fizic, însă experiența i-a ajutat mult. În anumite momente ne pierdem, iar jucătorii cu experiență ne taxează.

Despre public ce ne spui?

Sala destul de plină pentru un meci din Liga 1. Împreună cu tot staff-ul Științei ne străduim să aducem cât mai multă lume alături de noi. Acest lucru s-a văzut și în online pe pagina noastră de Facebook unde s-a creat o mare emulație. Un alt lucru la care trebuie să lucrăm, atât noi, cât și alte cluburi din România, este la partea de educare a publicului. Mulți vin la meciuri exact ca la teatru. Profit acum de ocazie și le transmit celor care vor citi interviul că și noi avem nevoie de energia spectatorilor. Evident, dacă le place jocul nostru (râde).

Am păstrat o întrebare incomodă la final de interviu. Ai câteva luni de când ni te-ai alăturat la club, cum te simți la Știința București?

(râde) Mă simt foarte bine! A fost un pas natural venirea mea la Știința și în momentul în care am primit propunerea am acceptat fără să ezit. Mai mult de atât, cu președintele secției de baschet (n.a. Vasile Gîlcă) joc în echipa de onoare a clubului Știința, așa că mă simt ca acasă. 

Mulțumim pentru interviu, Bogdan! Și multă baftă!