26 Oct 2016
in Baschet

Debut cu dreptul în noul sezon!

Debut cu dreptul în noul sezon!

Ambele formații au luptat din greu pentru supremația sub panouri.

Știința București a debutat cu dreptul în noul sezon competițional de Liga 1. Jucătorii pregătiți de Goran Vrkic, Ionuț Bâscoveanu și Bogdan Lavric au trecut cu 90-76 de baschetbaliștii de la SCM U 2 Craiova.

Meciul a fost unul echilibrat în primele 30 de minute. Ambele formații au luptat din greu pentru supremația sub panouri. În cele din urmă banca mai lungă a Științei și-a spus cuvântul și în ultimele trei minute, elevii lui Goran Vrkic au mărit diferența.

De la oaspeți, remarcații jocului au fost internaționalii Andrei Damian și Baris Aktas, ambii reușind prestații solide. Andrei Damian a încheiat jocul cu 39 de puncte marcate (8X3), 8 recuperări și 4 pase decisive, în timp ce Baris Aktas a adaugat pentru echipa sa 16 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive.

Din tabăra noastră, Dragoș Diculescu a fost în zi de grație și a demonstrat că este unul dintre vârfurile de generație. Tânărul nostru jucător a contabilizat 34 de puncte (4X3), 8 recuperări și 8 pase decisive. De asemenea, Mihnea Andrei a reușit 15 puncte (5X3) și 5 pase decisive, în timp ce Eugen Panțuru a marcat 18 puncte și a recuperat 6 mingi.

Cuvinte frumoase de la adversari despre noul proiect Știința București

Andrei Damian, jucător CSM U Craiova:

Mă așteptam ca acest meci să fie strâns. Scorul de pe tabelă nu reflectă istoria din teren. Am avut un jucător eliminat, iar Baris a făcut patru faulturi foarte repede. Tot respectul pentru băieții de la Știința. Sunt plăcut impresionat de proiectul acesta de la Știința. Sincer, azi i-am văzut prima oară, dar nu mă așteptam să joace atât de bine. Se vede mâna domnului Vrkic și le urez multă baftă mai departe.

Baris Aktaș, jucător CSM U Craiova:

A fost greu și știam acest lucru. Echipa voastră are o rotație mult mai mare. Aveți o echipă tânără, care aleargă foarte mult și care joacă agresiv. Cu rotația mai scurtă a fost mult mai greu. Baschetul românesc are nevoie de proiecte de genul Științei București. Aud peste tot că nu sunt destui jucători români care să facă față în campionat. Dacă ar exista mai multe proiecte de genul acesta, cred că în timp am obține performanțe și la lotul național.