Interviu 28 Jun 2016
in Handbal, Analize & interviuri

Handbalistele Științei București convocate la naționalele României

Handbalistele Științei București convocate la naționalele României

Ne dorim să obţinem medalia de aur. Vrem să fim din nou campioane mondiale! Cu ajutorul lui Dumnezeu sper să se întâmple acest lucru.

Andreea Trăilă și Florența Ilie sunt cele două jucătoare de handbal ale clubului nostru care au fost convocate la naționalele României. Andreea a fost convocată la naționala universitară ce va participa la Campionatul Mondial Universitar de la Malaga (26 iunie – 3 iulie Malaga / Spania), în timp ce Florența va face parte din lotul U20 care va merge la Campionatul Mondial U20 din Rusia (3-15 iulie Moscova / Rusia). Mai mult de atât, clubul nostru trimite la naționala universitară și doi specialiști de mare calibru care vor completa staff-ul tehnic. Nicoleta Alexandrescu va fi antrenoare, în timp ce Marian Stan (Viteză) va fi maseurul echipei.

Înainte de plecare la Malaga, am stat de vorbă cu cele două jucătoare convocate și am luat pulsul naționalelor României.

Florenţa Ilie:

VREM SĂ FIM DIN NOU CAMPIOANE MONDIALE!

Ai avut un sezon reuşit la Ştiinţa Bucureşti. Evoluţiile tale au fost apreciate şi ai ajuns în echipa naţională U20 a României.

A fost un sezon bun, chiar dacă nu am reuşit să promovăm în Liga Națională. Ne-am dorit foarte multe, însă din păcate nu am reuşit. Sper ca de la anul să formăm o echipă şi mai unită, atât la nivel de staff, cât şi la nivelul jucătoarelor. Convocarea la echipa naţională este benefică pentru mine. Îmi dă foarte multă încredere şi mă ajută pe viitor.

Cum crezi că va fi la Campionatul Mondial U20 din Rusia?

Sunt optimistă şi cred că totul va fi foarte bine în Rusia. Cât timp vom lupta una pentru cealaltă, vom face o figură frumoasă.

Avem obiective clar trasate?

Ne dorim să obţinem medalia de aur. Vrem să fim din nou campioane mondiale! Cu ajutorul lui Dumnezeu sper să se întâmple acest lucru.

Convocarea aceasta la naţionala U20, te face să te gândeşti mai departe şi la naţionala de senioare?

Da, această convocare mă face să mă gândesc şi mai departe! Cu ajutorul antrenorilor sper să ajung şi acolo! Cel mai mare vis al meu este să ajung la Olimpiadă cu echipa naţională.

La final ce mesaj le transmiţi fanilor români?

Să ne susţină şi să fie alături de noi în Rusia. Avem nevoie de energia lor pozitivă!

Andreea Trăilă:

VISUL ORICĂRUI SPORTIV ESTE SĂ JOACE SUB TRICOLOR!

Cum a fost acest ultim test cu Austria înaintea plecării la Campionatul Mondial Universitar de la Malaga?

A fost un meci în care am încercat să legăm relaţiile de joc cât mai bine. Timpul este foarte scurt şi ne dorim să evoluăm mai bine de la zi la zi.

Sezonul acesta a fost unul reuşit pentru tine la Ştiinţa Bucureşti, dovadă că pe numele tău a venit şi convocarea la echipa naţională. Cum ai simţit tu din teren acest lucru?

A fost un sezon frumos, dar greu. Ne aşteptam la acest lucru de la început. Am tras cât am putut şi am ajuns la barajul de promovare în Liga Naţională. Păcat că nu am promovat! M-am bucurat foarte mult pentru convocarea la echipa naţională! Nu mă aşteptam la acest lucru. M-a luat total prin surprindere.

Cu ce gânduri mergem în Spania?

Să câştigăm o medalie!

La meciuri va fi în tribune şi selecţionerul naţionalei, Tomas Ryde. Te va motiva suplimentar acest lucru şi vei încerca să intri în vederile lui pentru viitor?

Momentan este foarte greu să ajungi în naţionala mare. Dar mă gândesc pe viitor. Visul oricărui sportiv este să joace sub tricolor!

Ce le transmiţi fanilor din România?

Avem nevoie de sprijinul lor la fiecare meci şi celor din ţară le spunem să fie alături de noi!

Mulţumim pentru interviu şi multă baftă!

Credite foto: Sabin Malișevschioop