Interviu 7 Sep 2017
in Analize & interviuri

George Carpen: "Sper ca anul acesta să ajungem la Turneul Final de promovare!"

George Carpen: "Sper ca anul acesta să ajungem la Turneul Final de promovare!"

Proaspătul nostru tehnician a punctat într-un interviu oferit în exclusivitate site-ului clubului câteva dintre obiectivele echipei și a vorbit despre transferurile pe care Știința București le-a reușit în această vară.

George Carpen este noul antrenor principal al echipei de volei Știința București. Fostul mare internațional român va debuta oficial în noua meserie pe 14 octombrie 2017, chiar în orașul în care s-a apucat de volei – Râmnicu Sărat. Proaspătul nostru tehnician a punctat într-un interviu oferit în exclusivitate site-ului clubului câteva dintre obiectivele echipei și a vorbit despre transferurile pe care Știința București le-a reușit în această vară.

Felicitări, domnule Carpen, pentru noua funcție de antrenor principal.

Vă mulțumesc! De puțin timp am preluat echipa de volei a Clubului Sportiv Universitar Știința București și sunt foarte bucuros. Pregătim un proiect foarte interesant și sper ca anul acesta să ajungem la Turneul Final de promovare și chiar să promovăm!

Cum este această trecere de la statutul de jucător la cel de antrenor?

Îmi doresc să fie o trecere cât mai lină! Mă bazez foarte mult și pe sprijinul jucătorilor mei. Mulți dintre ei au decis să continue alături de noi la Știința București.

Aveți emoții când vă gândiți că ați devenit antrenor și acum responsabilitatea este mult mai mare?

Nu cred că voi avea mari emoții. Nu există o presiune mare din partea conducerii și acest lucru este foarte benefic pentru realizarea obiectivelor. Putem să lucrăm în liniște și să realizăm ce ne propunem. Cred că va exista o emoție firească a debutului, dar nimic mai mult.

Îl vom mai vedea pe George Carpen îmbrăcând echipamentul de joc cu numărul 8?

Voi încerca să îi ajut pe băieți la antrenament, dar în rest nu cred că voi mai juca. Doamne ferește să nu fie nevoie... să nu se accidenteze vreun jucător sau ceva de genul acesta. Oricum mă voi antrena permanent!

Ce obiectiv are în acest sezon Clubul Sportiv Universitar Știința București?

În acest an echipa Știința București are ca obiectiv calificarea la Turneul Final de Promovare în Divizia A.

Spuneți-ne câteva cuvinte despre noile achiziții ale Științei?

Am făcut câteva transferuri foarte interesante. Este vorba despre doi jucători care au evoluat în campionate din străinătate: Ilie Gheorghe care a jucat în Franța câteva sezoane și evoluează pe postul de libero și de Bogdan Bratosin care a activat în România la mai multe echipe de top. Pe lângâ acești am adus jucători tineri de mare perspectivă. Teodor Frâncu de la Rapid București va îmbrăca tricoul Științei plus alți trei jucători foarte tineri, în vârstă de 18 ani, componenți ai lotului național al României. Cei trei au fost transferați de la Liceul CF și vor avea dublă legitimare, întrucât mai pot evolua un sezon la juniori. Restul jucătorilor sunt cei de anul trecut, cu toții sportivi cu calități foarte bune.

Se conturează un grup foarte puternic la Știința București...

Avem un lot puternic. Sper să omogenizăm echipa cât mai repede. Avem jucători cu experiență, dar avem și jucători tineri. Va fi mult de lucru, însă am mare încredere în ei.

Cu cine credeți că ne vom lupta la promovare?

Vor fi câteva echipe puternice printre care menționez Suceava și Piatra Neamț.

Am înțeles că în stafful tehnic al Științei București va rămâne și domnul profesor Ion Șoacă, de altfel antrenorul cu care ați lucrat sezonul trecut. Vă va ajuta să vă integrați mai repede în noua meserie de antrenor? Cum vedeți această colaborare?

Domnul profesor ne-a ajutat și anul trecut foarte mult și sunt sigur că experiența dumnealui va fi extrem de importantă, atât la antrenamente, cât și la meciuri. Mă bucur foarte mult că alături de noi va fi un om atât de valoros, cu o experiență umană și profesională foarte bogată! Este un real câștig.

Unde vă vor vedea fanii la lucru în acest sezon?

Știința București va evolua în acest sezon în sala Iris din sectorul 6. Acolo vom face și antrenamentele, acolo vom disputa și meciurile de pe teren propriu. Mai ușor de reperat pentru fani, sala se află în spatele complexului Cora Lujerului.

Ce mesaj le transmitem acum la început de drum?

Că îi așteptăm la sală, în număr cât mai mare. Anul trecut nu am avut un sprijin foarte mare din partea fanilor! Sezonul acesta vom oferi informații proaspete despre echipa de volei și vom comunica din timp datele de disputare ale meciurilor. În afara prietenilor și a familiilor noastre, ne dorim să evoluăm în fața iubitorilor de volei!

Mulțumim mult și multă baftă în noua carieră!

Carte de vizită:

  • Nume: George Carpen

  • Data nașterii: 25.10.1980 / Râmnicu Sărat

  • Zodia: Scorpion

  • Înălțime: 198 cm

  • Post pe care a evoluat: trăgător secund

  • Primul antrenor: Florin Răducan

  • Echipe la care a activat ca jucător: CSU Arcada Galați, VCM Piatra Neamț, Petrom Ploiești, Steaua București, Al Ahli Dubai, Unirea Dej, Al Sadd Qatar, CSU Știința București.

  • Fost component al naționalei României în perioada 2001-2008.

  • Cele mai mari performanțe în carieră le-a obținut alături de puternica echipă Petrom Ploiești (Campion al României, Cupa României, participări în Cupele Europene).