15 Mar 2016
in Baschet

Gură de oxigen pentru Știința

Gură de oxigen pentru Știința

Un fapt inedit a fost prezența antrenorului Cristian Crăciun printre titularii Științei. Pivotul nostru a reușit să își capaciteze la maximum colegii și să aducă un plus de valoare în angrenajul Științei.

Jucătorii pregătiți de Cristian Crăciun au reușit duminică seară să spargă gheața și să obțină prima victorie în faza semifinală a Ligii 1, împotriva formației Cuza Sport Brăila, cu scorul 101-70. Intrați pe parchet extrem de motivați, jucătorii noștri au pornit ca din pușcă și au condus ostilitățile de la început până la capăt, fără a da vreo șansă oaspeților de la malul Dunării. Un fapt inedit a fost prezența antrenorului Cristian Crăciun printre titularii Științei. Pivotul nostru a reușit să își capaciteze la maximum colegii și să aducă un plus de valoare în angrenajul Științei. Vasile Ștefan, căpitanul echipei, a fost și el în zi de grație reușind nu mai puțin de șase aruncări de trei puncte. Până la finalul jocului, "nouarul" nostru, a contabilizat 37 de puncte și a fost cel mai bun marcator al partidei.

Impresii la cald, după meci.

Vasile Gîlcă (team manager Știința București):

A fost o victorie pentru moralul echipei, afectat de șocul produs de plecarea fostului antrenor. Am reușit să ne recâștigăm încrederea în forța grupului Știința. Un factor determinant a fost prezența în teren a antrenorului Cristian Crăciun, care a impulsionat și a oferit siguranță atât în faza defensivă, cât și mai multe optiuni din punct de vedere al repertoriului ofensiv. Această victorie trebuie să fie continuată de triumful în meciul următor cu cei de la Municipal Baia Mare. Un success duminica viitoare ne oferă șanse reale de calificare la turneul final! Cu patru victorii din urmatoarele șase meciuri consider că suntem la turneul final! Trebuie să avem încredere, pentru că reprezentăm o echipă ce merită să ajungă la turneul final!

Mircea Totolici (antrenor principal Cuza Sport Brăila):

Felicit echipa Știința București pentru această victorie și îl felicit pe domnul Crăciun! Dumnealui este relativ nou în această profesie și vreau să îi urez mult succes în carieră. De asemenea, felicitări și staffului Știința pentru modul în care au reacționat după ce jumătate de echipă a fost transferată în alt județ. Nu este ușor să clădești o echipă în aceste condiții. Raportat la meciul din această seară pot spune câteva cuvinte. Vasile Ștefan contra Cuza Sport Brăila.
Un jucător exceptional pe care sper să il văd în echipa națională. Merită din plin mai multă atenție din partea specialiștilor. Vă mărturisesc că mi-a crescut inima în momentul în care am intrat pe parchet la Știința București în sală. M-am bucurat teribil să văd doi foști jucători formați la Cuza Sport Brăila în echipa dumneavoastră. Mă refer la Eugen Panțuru și la Andrei Mihnea. Doi copii foarte buni, de la care am așteptări mari. Cred că jucătorilor români trebuie să li se acorde mai multă atenție și mai multă încredere. Ciprian Țelinoiu, Horia Tăbăcaru, Vasile Ștefan sunt doar câteva nume.

Următorul meci al Științei este programat pe data de 20 martie 2016, de la ora 13:30, în Arena de Baschet, împotriva echipei Municipal Olimpic Baia Mare.