29 Feb 2016

Înfrângere pentru Știința București în derby-ul cu CSM Ploiești (64-75)

Înfrângere pentru Știința București în derby-ul cu CSM Ploiești (64-75)

În ciuda dorinței enorme de victorie, diferența dintre cele doua echipe s-a făcut pe finalul jocului, când prahovenii au reușit să se desprindă grație mai multor aruncări de trei puncte.

Derby-ul Ligii 1 a adus ieri față în față echipele Știința București și CSM Ploiești, două dintre candidatele serioase la promovarea în Liga Națională. Într-o sală arhiplină, ca pe vremea derby-urilor ce se disputau în Arena de Baschet în urmă cu câteva sezoane, baschetbaliștii noștri au luptat din greu pentru a-și păstra invincibilitatea în fața prahovenilor. Din păcate, oaspeții de ieri seară au beneficiat de o rotație mult mai mare și au reușit în cele din urmă să se impună pe terenul nostru cu scorul 75-64. În ciuda dorinței enorme de victorie, diferența dintre cele doua echipe s-a făcut pe finalul jocului, când prahovenii au reușit să se desprindă grație mai multor aruncări de trei puncte. În replică, băieții pregătiți de Cristian Crăciun au forțat egalarea, căpitanul Vasile Ștefan și jucătorul Szabolcs Forreiter luând mai multe acțiuni pe cont propriu. Intrați în criză de timp, jucătorii noștri au fost forțați să faulteze pentru a opri cronometrul, moment în care luciditate și experiența ploieștenilor și-au spus cuvântul. Aruncările ușoare de la linia de libere s-au adunat în contul oaspeților, iar la final tabela a indicat un sec 75-64.

Declarații după meci:

Eugen Ilie (antrenor principal CSM Ploiești):

A fost un meci foarte important pentru că a fost primul nostru meci în deplasare în această formulă. Veneam aici pentru un meci foarte, foarte greu. Eu nu pot să-mi ridic echipa și pretențiile la nivel de derby, întrucât echipa mea a venit aici, în Arena de Baschet, cu minus doi în fața Științei și moralul nostru era foarte jos. Echipa mea nu intră pe teren ca să câștige meciul, ci intră pe teren ca să câștige fiecare minge. Sala arhiplină a fost senzațională. Vreu să vă felicit! Am fost plăcut surprins să văd atâția oameni în Arena de Baschet și am fost încântați să jucăm într-o asemenea sală. Ne dorim să fie toate meciurile la fel, oriunde am merge. Vreau să vă felicit și, de asemenea, să ii felicit pe jucătorii voștri. Știu cine sunt, știu cât de mult muncesc și cât de mult își doresc victoria. În seara aceasta am câștigat noi pentru că am avut rotația mai lungă.

Vasile Ștefan (căpitan Știința București):

A fost un derby în adevăratul sens al cuvântului. Toți jucătorii au intrat în teren cu dăruire, au ieșit scântei la unele dueluri. Este normal să fie așa. Sunt orgolii mari acolo pe parchet. Atmosfera a fost senzațională! Mi s-a părut incredibil să văd tribunele pline. Până acum nu am simțit acest lucru la Știința, însă îmi doresc să fie așa, de-acum încolo. Mi s-a făcut dor de Liga Națională și mă gândesc să ajungem acolo, dar mă gândesc la acest lucru doar alături de Știința. Pentru mine ar fi o mare plăcere și o mare satisfacție să promovăm, în ciuda schimbărilor care au avut loc în ultima vreme. Referitor la prestația noastră din această seară, sunt dezamăgit de jocul nostru. Cred că puteam să câștigăm această partidă, însă am ramas tot timpul cu un pas în spatele adversarului. Din păcate avem câțiva jucători cu puțină experiență și câteva găuri lăsate și încă nu le putem umple așa de repede. Trebuie să muncim mai mult la jocul nostru colectiv, atât în apărare, cât și în atac, pentru a veni cu un plus.

Vasile Ștefan cel mai bun marcator

Căpitanul Științei a avut ieri seară o prestație de mare jucător. Nouarul nostru a reușit 28 de puncte și a fost cel mai bun marcator al confruntării. Din tabăra cealaltă Andrei Căpușan, fostul jucător al Științei București, a reușit 21 de puncte.

Alin Olaru sărbătorit pe teren

Imediat după prezentarea celor două echipe, Alin Olaru, conducătorul de joc al Științei, a avut parte de o mare surpriză. Stafful tehnic i-a oferit un tort chiar înaintea meciului. Vizibil surprins, tânărul nostru jucător originar din Focșani a suflat în lumânări, după care s-a întors pe parchet. Cu o zi înainte (sâmbătă), Alin Olaru a împlinit frumoasa vârstă de 21 de ani.

Caseta statistică

Știința București – CSM Ploiești 64-75 (30-32) Sala: „Arena de Baschet”, spectatori: 500.

Știința București: Alin Olaru, Szabolcs Forreiter, Vasile Ștefan, Andrei Mihnea, Andrei Vizitiu. CSM Ploiești: Sebastian Ionescu, Tudor Gîrbea, Vlad Dumitrescu, Andrei Căpușan, Mihai Gavrilă.

Scorul pe sferturi: 18-20, 12-12, 13-14, 21-29 Ştiinţa Bucureşti: Alin Olaru (5 puncte), Ștefan Bîrloveanu (2), Vasile Ştefan (28), Szabolcs Forreiter (18), Andrei Gheorghe (2), Andrei Mihnea (7), Adrian Filovici (2). Antrenor: Cristian Crăciun. CSM Ploieşti: Andrian Movileanu (14 puncte), Marius Ciotlăuş (10), Vlad Dumitrescu (6), Andrei Ene (8), Vlad Dogaru (1), Tudor Gîrbea (5), Andrei Căpuşan (21), Sebastian Ionescu (7), Amedeo Casale (3). Antrenor: Eugen Ilie.

Arbitri: Costin Bogdănescu, Alexandru Anica. Comisar FRB: Bogdan Bădilă.