16 Apr 2016
in Baschet

Interviu cu Vasile Ştefan: "Presiunea de pe umerii mei mă motivează!"

Interviu cu Vasile Ştefan: "Presiunea de pe umerii mei mă motivează!"

Înaintea jocului de mâine (17 aprilie 2016, ora 14:00) cu Politehnica Iaşi, căpitanul nostru a prefaţat întâlnirea din Arena de Baschet şi le-a promis fanilor că vor vedea un meci mare cât o finală.

Vasile Ştefan este căpitanul Ştiinţei şi jucătorul din mâna căruia pornesc aruncări letale pentru orice adversar din România. Într-o formă de zile mari, atât la antrenament, cât şi la meciurile oficiale, „lunetistul” Ştiinţei are o poftă de joc ca în prima tinereţe. Deşi nu se mai gândeşte la naţionala lui Ţenter, nouarul nostru trage tare şi vrea să demonstreze că este un jucător de calitate şi un lider veritabil.

Înaintea jocului de mâine (17 aprilie 2016, ora 14:00) cu Politehnica Iaşi, căpitanul nostru a prefaţat întâlnirea din Arena de Baschet şi le-a promis fanilor că vor vedea un meci mare cât o finală.

Sezonul acesta este unul foarte bun pentru tine. Eşti căpitanul Ştiinţei, tragi echipa după tine şi asta s-a văzut din plin. Aţi reuşit cu toţii o revenire senzaţională în cursa aceasta spre prima divizie.

Într-adevăr, mă simt foarte bine la Ştiinţa. În mare parte acest lucru se datorează antrenorului Cristian Crăciun care a reuşit să îşi intre foarte bine în joc şi în rol. Are o mare experienţă şi practic a deschis foarte mult jocul nostru cu o tactică foarte bună şi cu o atmosfera relaxată în cadrul echipei, deşi am avut foarte multe meciuri cu miză. Ultimele trei meciuri de-acasă au fost pentru noi ca nişte finale.

Am reuşit să le câştigăm, apoi a venit meciul de la Ploieşti despre care nu vreau să vorbim. Urmează duelul de mâine cu Iaşiul. Cum crezi că va fi?

Va fi un meci destul de greu cu Iaşiul, însă eu cred că suntem echipa mai bună. Avem avantajul terenului propriu şi al faptului că nu stăm şase ore pe drum cu o zi înaintea jocului. Va fi un meci destul de greu, dar am încredere că vom câştiga!

Întâlnim liderul acestei grupe. Este o presiune în plus pentru echipa noastră?

Este o presiune pentru că acest meci ar putea fi un mare pas spre calificare la Turneul Final. Faptul că Iaşiul este pe primul loc nu este o întâmplare. Au o echipă cu multă experienţă şi cu răbdare. Iaşiul este mai mult o echipă, decât o adunătură de individualităţi.

Eşti căpitanul echipei şi, totodată, cel mai bun marcator al formaţiei noastre. Pe umerii tăi este o presiune mai mare la meciul acesta?

Da, simt o presiune în plus. Trebuie să confirm că meciurile de până acum nu au fost o întâmplare. Toată această presiune mă motivează foarte mult şi vreau să demonstrez că sunt un jucător de calitate şi un căpitan care îşi poate conduce echipa la Turneul Final.

Te gândeşti că o evoluţie bună în meciul cu Iaşiul şi o calificare la Turneul Final te-ar putea aduce în vederile selecţionerului Marcel Ţenter?

Pentru mine cred că echipa naţională este un capitol încheiat. Nu mă gândesc la acest lucru. Poate, în sinea mea, mi-aş dori să fiu convocat la echipa naţională, însă cu siguranţă sunt mult mai mulţi jucători peste mine pe poziţia pe care joc. Nu mă gândesc la asta.

Ce mesaj le transmiţi suporterilor înaintea acestei dispute cu Politehnica Iaşi?

Am avut nevoie de ei până acum. Aşa cum spuneam, fiecare meci de-acasă a fost o finală. Avem nevoie de ei mâine, mai mult decât oricând! Cred că duminică pot fi un factor decisiv pentru noi.

Am jucat cu sala plină până acum. Te aştepţi la o asistenţă numeroasă?

Deşi meciul este programat duminică la prânz, cred şi sper ca Arena de Baschet va fi plină cu fani care vor să vadă un baschet de calitate! Asta le promitem celor care vor veni mâine să ne suţină. Vom da totul, fără menajamente, ca într-o finală!

Mulţumesc mult pentru timpul acordat şi multă baftă duminică!

Carte de vizită:

  • Nume: Vasile Adrian Ştefan

  • Data naşterii: 29 septembrie 1985

  • Zodia: Balanţă

  • Înălţime: 194 cm

  • Greutate: 90 kg

  • Post pe care evoluează: extremă

  • Număr pe tricou: 9