30 Mar 2016
in Handbal

Nicoleta Alexandrescu: "Îmi doresc o echipă cu jucătoare curajoase"

Nicoleta Alexandrescu: "Îmi doresc o echipă cu jucătoare curajoase"

Știința București a trecut ieri, în derby-ul etapei la handbal feminin, de echipa HM Buzău cu scorul 33-27.

Știința București a trecut ieri, în derby-ul etapei la handbal feminin, de echipa HM Buzău cu scorul 33-27. La capătul unui meci extrem de disputat, dar controlat în mare parte din timp de către echipa noastră, antrenoarea Nicoleta Alexandrescu a acordat un scurt interviu site-ului oficial al Științei București. Extrem de jovială și cu multă energie pozitivă, antrenoarea echipei noastre și-a felicitat jucătoarele și le-a mulțumit fanilor pentru prezența în număr mare în tribunele arenei din Chiajna.

Felicitări pentru această victorie importantă cu HM Buzău la sașe goluri diferență.

Mulțumesc mult! Mă bucur foarte mult de victorie, însă cred că tind eu prea mult spre perfecțiune. Mi-aș fi dorit încă mult mai mult de la echipa noastră, pentru că fetele noastre pot mult mai mult.

Cum a fost meciul acesta văzut de tine de pe banca tehnică?

A fost un meci greu, o adevărată luptă și vreau să-mi felicit jucătoarele. Uneori noi avem o problemă de moral și când suntem conduse foarte greu revenim în joc. Astăzi am reușit să depășim acest lucru și le felicit pe elevele mele. Este un mare plus pentru noi ca echipă. Începem să ne maturizăm!

Te așteptai la un meci mai dificil?

Nu mă așteptam la așa ceva pentru că știu cât de mult muncim în fiecare zi și știu puterea echipei mele. Mi-a fost frică de un singur lucru: de jocul nostru. Încă nu am înțeles ce înseamnă jocul în echipă. Sper, cu pași mici, să ajungem acolo unde îmi doresc.

În cât timp crezi că vei impregna Științei filosofia ta de joc și vei ajunge acolo unde îți dorești?

În mod normal, cred că durează cam doi ani. Depinde acum și de rata progresului a fiecărei jucătoare. Ca să înțelegi mai bine ce vreau să spun, detaliez puțin. Nu îmi doresc numai o echipă de jucătoare altruiste, care să paseze de fiecare dată, îmi doresc o echipă cu jucătoare curajoase care să atace poarta și să își asume responsabilitatea. Toate aceste lucruri necesită timp și muncă.

Ce urmează acum pentru Știința?

Mai avem un meci la Bacău, apoi urmează derby-ul de acasă cu Galațiul. Evident, ne-am propus să-l câștigăm. Această echipă tânără are de câștigat din fiecare meci pe care îl dispută. Celelalte formații au o medie de vârstă mult mai ridicată. Pentru noi, lucrurile stau diferit. Jucătoarele noastre sunt tinere, iar fiecare joc este o experiență în plus câștigată.

Publicul a fost numeros în Sala Sporturilor din Chiajna. Cum ți s-a părut atmosfera din tribune?

Surprinzător, se pare că ne-am câștigat și o galerie aici, la Chiajna. Remarc prezența în tribune și a galeriei echipei de fotbal din Chiajna. Acest lucru este benefic și le mulțumim că sunt alături de noi. Îi așteptăm mereu, la fiecare meci pe care îl disputăm.

Ai remarcat vreo jucătoare după acest meci cu HM Buzău?

Remarc echipa Știința București. Atât.

Înteleg că sloganul nostru, We are Știința, a fost bine ales.

(Râde) Da, este perfect. Ți-am zis, avem o echipă tânără. Vreau vedete ! Îmi plac jucătoarele tupeiste, nu vreau să le controlez, ci vreau să îmi arate că sunt istețe în primul și că le place ceea ce fac în teren.

Reformulăm întrebarea. Vezi o viitoare urmașă a ta în lotul acesta de jucătoare talentate? Mă refer la o sportivă care să înțeleagă foarte bine jocul, care să citească rapid adversarul...

Având în vedere că eu am fost stângace, iar în lot avem o singură stângace, e clar răspunsul meu. (Râde). Îmi place cum a progresat în joc, atât în atac, cât și în apărare, Andreea Trăilă. Astăzi a făcut un joc foarte bun și Adina Grigoraș. Îmi place foarte mult cum joacă Laura Leahu, doar că ea încă mai are niște zvâcniri de personalitate, ca de leoaică. Ador aceste momente, dar nu în momentele critice din meciuri. Astăzi, cum am spus și mai devreme, remarc echipa!

Mulțumim și multă baftă în continuare!