11 May 2017
in Baschet

Știința București a cucerit medaliile de bronz la turneul final U18

Știința București a cucerit medaliile de bronz la turneul final U18

Elevii lui Ionuț Bâscoveanu au câștigat patru dintre cele cinci meciuri de la turneul final U18 baschet masculin și s-au clasat pe locul al treilea în campionatul național U18 la finele sezonului 2016/2017.

După cinci zile pline cu baschet, formația noastră a reușit că câștige medaliile de bronz, după ce în finala mică, ”Bufnițele” mici au trecut cu 72-62 de echipa Colegiului Național Aurel Vlaicu.

Neînvinși în grupe, jucătorii noștri au pierdut semifinala cu 4 Sports Agronomia și au ratat șansa de a mai juca o finală în acest sezon bogat în rezultate pozitive. În finala mică, meciul a fost fără istoric. Elevii lui Ionuț Bâscoveanu au controlat în permanență ostilitățile, au condus și cu 15 puncte diferență, ca în final tabela să indice un sec 72-62.

Deși cu toții ne-am fi dorit o medalie mult mai strălucitoare, băieții noștri merită toată admirația pentru modul exemplar în care s-au pregătit pe tot parcursul sezonului.

La acest turneu final, Știința București a reușit următoarele performanțe demne de consemnat:

Am prestat un joc modern și spectaculos, făcându-ne cel mai bine treaba în atac! Bufnițele din Regie a fost echipa cu cele mai multe puncte înscrise la acest turneu, 403 în cinci partide, adică o medie de peste 80 de puncte/meci! La mare distanță, pe locul doi în acest clasament, s-a situat CN Aurel Vlaicu, cu o medie de 68,6 pmm (puncte marcate pe meci). Agronomia 4Sports, câștigătoarea turneului, a avut o medie de doar 64 de puncte pe meci, situându-se pe locul 4 în această statistică.

Cea mai bună apărare a fost cea a campionilor de la 4Sports, aceștia primind 276 de puncte în total, adică 55,2 ppm. La foarte mică distanță îi urmează echipa noastră care a încasat cu două puncte mai mult, 278, adică o medie de 55,6 ppm (puncte primite pe meci), iar pe locul trei în clasamentul apărărilor a venit... Athletic Constanța cu o medie de 59 de puncte primite pe meci!

Știința București a învins finalista Steaua CSM EximBank cu scorul 88-58, iar în finala mică am trecut cu 72-62 de Colegiul Național Aurel Vlaicu, echipa care învinsese în faza grupelor campioana 4 Sports Agronomia, cu scorul 72-58.

Am contabilizat patru victorii din cinci meciuri , la fel ca si campioana 4 Sports Agronomia.

Doi jucători de la Știința București au fost aleși în echipa ideală a turneului. Antonio Năsturescu a fost considerat cel mai bun conducător de joc, în timp ce **Ștefan Vasile Bîrloveanu **a fost desemnat cel mai bun pivot al turneului final.

Cât despre pătimașii noștri suporteri, considerăm că pot fi premiați fără probleme pentru creativitate și susținere.

Clasamentul final al turneului U18:

1. ACS 4Sports Agronomia București (4 victorii / o înfrângere )

2. Steaua CSM EximBank București (3 victorii / 2 înfrângeri)

3. CSU Știința București (4 victorii / o înfrângere)

4. CN Aurel Vlaicu București (3 victorii / 2 înfrângeri)

5. CSȘ Bega Timișoara (2 victorii / 3 înfrângeri)

6. ABC Athletic Constanța (2 victorii / 3 înfrângeri)

7. U-BT Cluj-Napoca (o victorie / 4 înfrângeri)

8. CSU Sibiu (o victorie / 4 înfrângeri)

Credite foto: Alina Cojocaru