15 Dec 2015
in Baschet

Știința București – CSM Ploiești – Duel pe viață și pe moarte

Știința București – CSM Ploiești – Duel pe viață și pe moarte

Știința București va disputa următorul meci în deplasare pe terenul echipei CSM Ploiești

Știința București va disputa următorul meci în deplasare pe terenul echipei CSM Ploiești. Într-un duel pe viață și pe moarte, cele două formații se vor întâlni miercuri, de la ora 19:30, în Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești, locul în care campionii de la Asesoft Ploiești evoluau în trecut în meciurile de pe teren propriu. Lupta pentru promvoarea în Liga Națională este mai acerbă ca oricând, ambele formații având obiective clare de a ajunge cât mai rapid pe prima scenă a baschetului românesc.

Dacă gazdele de miercuri au în componență jucători care au trecut pe la Asesoft, precum Vlad Dumitrescu, Adrian Movileanu, Vlad Dogaru sau Andrei Ene, formația noastră se bazează pe un nucleu puternic din care se evidențiaza trei foști internaționali români. Andrei Căpușan, Cristian Crăciun și Vasile Ștefan, sunt trei dintre jucătorii cu mare experiență la nivelul primei divizii din România. De altfel, Andrei Căpușan și Cristi Crăciun au fost și campioni ai României cu Asesoft Ploiești, respectiv CSU Atlassib Sibiu.

În meciul tur de la București din Arena de Baschet, loc unde echipa noastră își dispută toate meciurile pe teren propriu, Știința s-a impus cu scorul 79-70. În prezent Știința București se află pe primul loc în Grupa 2, cu 18 puncte obținute în 9 meciuri, fără nici o înfrângere, în vreme ce echipa CSM Ploiești se află pe locul al doilea cu 14 puncte (6 victorii și 2 înfrângeri).

Eugen Ilie, antrenorul principal al Științei București, a prefațat pentru site-ul oficial al clubului duelul de la Ploiești:

Nu există derby! Va fi doar următorul meci pentru noi! Pentru noi derby-uri vor fi la Turneul Final. Avem ca obiectiv pe lângă calificarea la Turneul Final, integrarea multor jucatori tineri in echipă. Îi pregătim pentru Liga Națională. Obiectivul nostru este sa promovăm pe prima scenă a baschetului românesc cu cât mai mulți copii pregătiți să joace sezonul viitor la un asemenea nivel. Nu ne propunem doar promovarea! Legat de meciul de miercuri de la Ploiești pot să spun că se vor întâlni două dintre echipele care au ca obiectiv calificarea la Turneul Final. Depinde doar de noi prestația pe care o vom avea în Sala Sporturilor Olimpia.

De asemenea și Andrei Căpușan, unul dintre cei mai experimentați jucători din cadrul lotului Științei, a discutat despre disputa de miercuri:

La Ploiești am avut cea mai frumoasă perioadă din cariera mea de jucător, dar asta nu schimbă cu nimic obiectivul nostru de a câștiga fiecare meci. Întotdeauna a fost o bucurie pentru mine să mă întorc în sala din Ploiești, iar acum va fi la fel. Mi-ar fi placut să intru în sală și să îl iau în brațe pe Dado Arnautovic, așa cum făceam de fiecare dată când ne vedeam. Din păcate el nu mai este printre noi și îi simțim lipsa. Meciul va fi unul disputat și destul de dificil, dar avem un mic avantaj cu victoria din tur

, a punctat fostul internațional care a îmbrăcat tricoul naționalei României între 2006 și 2014.