8 Apr 2017
in Baschet

Turneul final U20 baschet masculin - Ziua 1

Turneul final U20 baschet masculin - Ziua 1

In prima zi a turneului final Steaua CSM Eximbank s-a impus in fata celor de la U-BT Cluj cu scorul 105-76. In al doilea joc al zilei, echipa noastra a fost invina cu 86-73 de echipa Colegiul National Aurel Vlaicu.

Prima zi a Turneului Final U20 s-a încheiat. După rezultatele consemnate, se pare că se conturează deja două favorite la câștigarea medaliilor de aur.

U-BT Cluj-Napoca 76-105 Steaua Baschet

Înainte de fluierul de start, judecând după componența loturilor, ne-am fi așteptat la un meci echilibrat. Odată cu ieșirea echipelor de la vestiare, am văzut o echipă a Clujului cu doar zece jucători și fără câteva dintre piesele de bază la această categorie! Kuti Nandor, poate cel mai important jucător al echipei U20 de pe Someș, a fost păstrat în lotul de seniori pentru primul meci din play off-ul LNBM, iar alți doi-trei titulari nu au făcut deplasarea, din motive medicale.

Clujenii nu au opus rezistență decât în primul sfert, când scorul a fost foarte strâns (19-20).

Apoi a urmat o adevărată demonstrație de forță a „regimentului” One Big Army! „Infanteria” a funcționat perfect, închizând deseori încercările de pătrundere ale lui Berculescu și Mureșan! „Artileria” stelistă a ciuruit coșul clujenilor cu proiectile de 3 puncte (Măciucă și Petrache cu trei reușite și Coconea cu două)! Dar poate cea mai mare diferență a făcut-o „Divizia Anti-Aeriană”, capitol pe care steliștii și l-au adjudecat într-un mod categoric, reușind un total de 65 (!!!) de recuperări, față de doar 34 ale clujenilor!

Remarcații partidei au fost Berculescu (29puncte, 27 eficienta), Mureșan (13p) și Vida (10p) pentru clujeni și... șapte jucători de la Steaua CSM Exim Bank care au reușit să termine partida în „double digits” (Calenic 11p, Darwiche 10p, Măciucă 15p, Arion 10p, Petrache 15p, Coconea 12p și Ioniță 15p)!

Un alt capitol care a făcut clar diferența este cel dat de punctele marcate de jucătorii de rezervă (46-24 pentru steliști), amănunt care demonstrează valoarea lotului adus la acest turneu de cei de la Steaua.

În ziua a doua, steliștii vor da piept cu campionii en titre, CN Aurel Vlaicu, de la ora 17:00, iar clujenii vor juca împotriva jucătorilor noștri, de la ora 19:00.

CNAV Eagles Sports 86-73 Știința București

Devenit deja un fel de „El Clasico” al baschetului juvenil bucureștean, duelul dintre „Vulturii din Grivița” și Bufnițele din Regie a fost, cum ne așteptam, un meci cu o miză extraordinară! Pe de o parte era dorința de CONFIRMARE a celor de la Vlaicu, iar de cealaltă parte dorința de AFIRMARE a celor de la Știința...

A rezultat un meci frumos, cu nenumărate schimbări de scor. În primul sfert, apărarea agresivă a celor de la Vlaicu și-a făcut datoria, făcându-i pe ai noștri să înscrie doar... 12 puncte. În sfertul doi, antrenorul „Bufnițelor”, Ionuț Bâscoveanu, a schimbat ceva în jocul echipei noastre, câștigându-l cu 27-16! Deși am intrat în avantaj la pauza dintre reprize (39-37), eram îngrijorați de numărul de greșeli personale pe care îl înregistrau doi dintre principalii noștri marcatori (Neagu avea deja patru, iar Năsturescu trei). Acesta a fost și motivul pentru care antrenorii noștri au jucat sfertul trei într-o formulă mai puțin omogenă.

„Vulturii din Grivița” au simțit miros de sânge și nu ne-au iertat, distanțându-se la un moment dat chiar și la 19p!

Bufnițele nu au mai avut precizia cu care ne-au obișnuit la șuturile din spatele semicercului, reușind doar 5 aruncări dintr-un total de 19! Am suferit și la capitolul „Turn Over”, adunând nu mai puțin de 30 de greșeli, față de 20 ale adversarilor!

Remarcații celor două echipe au fost Daniel Mainea (autorul unui double-double, 27p și 12 recuperări), Vlad 16p și Mingote cu 13p pentru cei de la Vlaicu și Diculescu 23p, cel mai faultat jucător de pe teren (10 !), Năsturescu 17p și Neagu 15p, deși acesta din urmă nu a putut fi folosit decât 14 minute!

Sâmbătă, de la ora 17:00, jucătorii echipei CN Aurel Vlaicu se vor întâlni cu cei de la Steaua București, un meci care se anunță a fi o veritabilă finală. Noi vom încerca să ne ridicăm din nou la nivelul competiției, primind, de la ora 19:00, replica celor de la U-BT Cluj-Napoca. Așadar, două meciuri echilibrate, două motive pentru a nu lipsi de la întâlnirea cu exponenții generației „Eurobasket 2021”!

În aceeași notă, să remarcăm ideea colegului nostru, Edward Stanescu, îmbrățișată imediat de oficialii de la Federatia Romana de Baschet, de a transmite un mesaj de coeziune al acestei frumoase generații, prin fotografiile realizate la finalul partidelor, în care jucătorii celor două echipe uită de rivalități și redevin prieteni, actuali și viitori camarazi în echipele naționale ale României!

Bucuroși vom fi din nou de oaspeți și promitem să-i tratăm PE TOȚI cu tradiționala ospitalitate „OWL INCLUSIVE”, oferindu-le celor ce vor veni la spectacolele baschetbalistice de la Arena FRB apă alcalină (8,2 pH) de la Apa Calipso și gustoasele espresso și ceaiuri de la Klient.ro!

Mulțumim pentru foto, Alina Cojocaru!

O galerie impresionantă de instantanee de la meciurile primei zile puteți găsi aici.

Autor: Dan Cîmpean / Bufnițele din Regie