Interviu 5 Jan 2016
in Baschet, Analize & interviuri

Vasile Gîlcă: "Îmi doresc să terminăm neînvinși acest sezon în Liga 1"

Vasile Gîlcă: "Îmi doresc să terminăm neînvinși acest sezon în Liga 1"

Termină Știința neînvinsă în acest an?

Echipa de baschet Știința București a reușit să încheie anul fără nici o înfrângere în sezonul 2015/2016. Cu unsprezece victorii din tot atâtea meciuri, echipa noastră țintește cu avânt spre Liga Națională. Văzută de mulți drept o candidată serioasă la promovare, Știința se pregătește în liniște pentru un parcurs fără greșeală și în această jumătate de sezon, lucru pe care și-l doresc atât cei din staff, cât și suporterii. Dar despre toate acestea și despre planurile de viitor pe care le are Știința am discutat Vasile Gîlcă, managerul echipei Știința București.

Ai avut motive de bucurie pe 1 ianuarie 2016! Ți-ai serbat onomastica, ai început un an nou, iar echipa a terminat sezonul neînvinsă.

Îmi place să petrec sărbatorile de iarnă în familie, în Bucovina. Este primul sezon în care echipa a terminat fără nici o înfrângere. Chiar a fost un motiv de bucurie!

Se spune că nu trebuie să vorbești prea mult despre planurile pe care le ai, ca să le poți îndeplini. Spune-ne, totuși, câteva dintre dorințele pe care le ai pentru 2016.

Am demonstrat încă de la înființarea secției de baschet, că folosind resursele financiare alocate, putem forma o echipă competitivă pentru Liga 1, însă îmi doresc ca anul acesta, prin atragerea partenerilor privați să putem construi o echipă care să îndeplinească standardele impuse de participarea în Liga Națională.

Termină Știința neînvinsă în acest an?

Îmi doresc să terminăm neînvinși acest sezon în Liga 1 și echipa de juniori U20 a clubului nostru să fie pe podium în cadrul turneului final.

Ce echipe vezi ca principalele candidate la promovare în Liga Națională?

În acest moment Timba Timișoara reprezintă principala contracandidată. De asemenea, când te referi la Ploiești, vorbești despre performanță la cel mai înalt nivel baschetbalistic. Lucrurile vor fi mai clare după ce se va încheia perioada de transfer, în luna februarie.

Ai reușit în 2015 un parcurs de senzație. Echipa a terminat neînvinsă, ai transferat jucători cu mare experiență, precum Andrei Căpușan, ai reușit să-l aduci la echipă ca antrenor pe Eugen Ilie.

Eugen Ilie este la cel de al doliea sezon alături de noi și îmi doresc o colaborare pe termen lung! Impactul pe care îl are Andrei Capușan asupra echipei este unul semnificativ. Ne bucurăm că este alaturi de noi și că este unul dintre liderii echipei. De asemenea, Cristi Crăciun, prin noua sa poziție de antrenor secund, cât și ca jucător, aduce plus valoare echipei. Avem în lotul echipei noastre o serie de jucători tineri asupra cărora ne concentrăm atenția pentru ca ei să poată performa la cel mai înalt nivel baschetbalistic. În acelasi timp punem accentul și pe formarea lor educațională, ajutându-i să îmbine cu succes sportul de performanță cu dezvoltare academică.

În 2016 la ce surprize trebuie să ne așteptăm?

Dacă v-aș spune, nu ar mai fi surpriză!

Primul meci programat este pe 24 ianuarie. Ce va urma până atunci?

Vom avea o perioadă de pregătire centralizată în București și vom încerca să jucăm câteva meciuri amicale cu echipe din Liga Națională. Pe 24 ianuarie ne așteaptă o deplasare dificilă la Miercurea Ciuc, întrucât aceștia își joacă ultima șansă de accedere în faza semifinală a campionatului.

La final, ai un mesaj, un gând bun pentru fanii Știința în anul 2016?

Vă doresc un an plin de realizări și să fiți alături de noi în continuare, atât pe pagina noastră de facebook, cât și la meciurile de pe teren propriu, de la Arena de Baschet din București.

Mulțumim pentru interviu și mult succes în continuare!