25 Jan 2018
in Handbal

Victorie pentru handbaliste în derby-ul cu CSM 2 București

Victorie pentru handbaliste în derby-ul cu CSM 2 București

Handbalistele pregătite de antrenorul Sorin Bârză au câștigat miercuri seara disputa cu CSM 2 București, cu scorul 29-27. În tur echipa noastră fusese învinsă cu 27-25 și avea nevoie de victorie!

Handbalistele pregătite de antrenorul Sorin Bârză au câștigat miercuri seara disputa cu CSM 2 București, cu scorul 29-27. În tur echipa noastră fusese învinsă cu 27-25 și avea nevoie de victorie!

Ziua revanșei a fost miercuri. În al doilea meci disputat în 2018, handbalistele noastre au avut în față un adversar incomod, hotărât să își vândă scump pielea. Așa cum era de așteptat, meciul a început foarte tare și ambele echipe au mers cap la cap până la pauză. Desele schimbări pe tabela de marcaj, anunțau un meci strâns pentru ambele combatante. Mădălina Bălan, portarul nostru titular, a fost însă în zi de grație și a reușit în prima repriză nu mai puțin de opt intervenții salvatoare. Grație jocului ei, echipa noastră a intrat cu un avantaj de un gol la vestiare (14-13 pentru Știința București după 30 de minute de joc). În partea a doua a meciului, blocul central defensiv al Științei a funcționat mult mai bine și a alimentat din plin ofensiva cu multe mingi utile pe contraatac, transformate în goluri de extremele noastre. Replica adversarilor nu a întârziat să apară și antrenorul Florin Ciupitu a încercat în disperare de situație să găsească soluția salvatoare pentru CSM 2. Chiar dacă a forțat atacul cu șapte jucătoare de câmp și a renunțat la portar în câteva faze ofensive, fetele noastre și-au păstrat calmul și au interpretat perfect partitura tactică trasată de banca tehnică. Cu patru minute înainte de final Știința a mai apăsat încă o dată pedala de accelerație și s-a distanțat la patru goluri diferență. Fetele de la CSM 2 au luptat să revină, însă fluierul de final a consființit rezultatul final: 29-27 pentru Știința și speranța pentru o victorie în etapa viitoare.

Declarații la cald după meci:

Mădălina Bălan (portar CSU Știința București):

Meciul a fost foarte greu, dar ne-am luptat cu toate puterile și am câștigat. În tur am fost învinse și ne doream foarte tare să ne luăm revanșa. Cred că a fost o motivație în plus pentru noi. Am muncit mult în apărare și aici a fost cheia meciului. Mă bucur foarte mult că prin evoluția mea am putut să ajut echipa și cel mai important este că ne-am atins împreună obiectivul. Peste o săptămână ne așteaptă un nou meci dificil cu HCM Buzău, însă mergem cu mare încredere și foarte determinate. Victoria aceasta cu CSM București 2 ne dă un moral foarte bun!

Elena Lema (extremă CSM București):

A fost un meci dificil în această seară. Nu ne așteptam să pierdem! Pe viitor ne vom pregăti mai bine, acum suntem abia la începutul returului. Nu voiam să fie un meci mai ușor, ci aveam așteptări mai mari de la noi, să evoluăm mult mai bine. Ne doream să fim peste ele, însă nu am reușit în această seară. Data viitoare, cu siguranță că ne vom mobiliza mult mai bine!

Autor: Edward Stănescu

Foto: Victor Mihăilescu