5 sportive ale echipei de rugby feminin CSU Știința Politehnica București și 2 membri din staff-ul Știința au fost convocați pentru cantonamentul de pregătire a echipei naționale de rugby 7s feminin în vederea participării la Campionatul European de Rugby 7s feminin.

La un an de la alcătuire, tânăra noastră echipă de rugby feminin, formată din tinere jucătoare talentate, s-a clasat pe locul 3 în Cupa României de rugby feminin și pe locul 3 în clasamentul Campionatului Național de Rugby în 7 feminin 2023. În ultima etapă din turul Campionatului 2024 de la Aba Iulia ne-am clasat pe locul 2 și suntem pe locul 3 în clasamentul general de până acum.

Sportivele convocate pentru pregătire în cantonamentul echipei naționale sunt Anton Theodora, Preda Bianca Alexandra, Sava Iuliana, Dincă Alina și Popescu Alexandra. Le dorim succes și rezistență fetelor noastre, să fie mai bune zi de zi. Au mai fost convocați din stafful Știința antrenorul Văcaru Cristian și preparator fizic Tudosiu Elena.

O echipă tânără

Alcătuită oficial la finalul anului 2022 echipa de rugby feminin Știința a participat în luna octombrie 2022 la ultima etapă din Campionatul Național și la Cupa României.

Pentru o echipă tânără am făcut față presiunii cu brio și, așa cum știm din sport, multe se datorează antrenorilor, sportivelor și managementului, respectiv ECHIPEI.

Ne propunem mai departe să dezvoltăm relațiile de joc și să avem un lot cât mai tînăr și performant, prin transferul eficient de experiență dinspre jucătoare cu performanțe dovedite către jucătoare cu experiență mai puțină.

Istoria echipei începe prin parteneriatul semnat în 2023 cu CS Aurora Băicoi, întâmplător și singura echipă de rugby feminin care poartă cu mândrie aceleași culori cu ale noastre – galben – negru. Protocolul cu echipa de junioare ne ajută să găsim caracterele pe care le căutăm pentru echipa Știința, să creștem sportive dedicate, care îmbrățișează principiile jocului.

meci de rugby feminin 7s CSU Stiinta Politehnica Bucuresti

Educație prin sport

Reîncepem pregătirea în august pentru un sezon în care ne propunem să fim mai buni pe toate planurile, sportivi mai buni, oameni mai buni, elevi și studenți mai buni.

Educația prin sport este foarte valoroasă pentru tinerele sportive, pe care le susținem și încurajăm să își urmărească și performanțele școlare cu aceeași seriozitate cu care se dedică sportului. Credem că valorile rubgy-ului: disciplina, respectul, integritatea, pasiunea și solidaritatea au rolul de a crește oameni sănătoși pe termen lung.  Ne propunem să îndrumăm cât mai multe sportive spre a fi studente, să le aducem către facultățile, în special din cadrul Politehnicii București.

Calendarul competițional rugby în 7 feminin

Calendarul competițional la rugby în 7 feminin începe primăvara, martie sau aprilie și se termină în noiembrie. Campionatul Național de Rugby 7s feminin ia o pauză de câteva luni, urmând a se relua în septembrie, cu etapa a V-a, programată pe 14 septembrie la Pașcani.

Ne pregătim în continuare și, în curând, vom începe să ne antrenăm acasă, pe terenurile din Campusul Politehnicii din București. Cele 5 sportive convocate de echipa națională se vor antrena în cantonamentul din luna iunie de la Snagov, pregătire pentru participarea la competiția din Zagreb, Croația.

#wearestiinta #echipa #rugby