Secția de fotbal a CSU Știința Politehnica București formează sportivi de performanță pornind de la grupe de vârstă mică și ajungând la echipa de seniori de fotbal, calificată în 2023 în Liga 4.

Copiii descoperă de la vârste fragede ce înseamnă bucuria fotbalului, unul dintre cele mai populare sporturi deopotrivă în rândul tinerilor și adulților. În funcție de determinarea sportivilor, de abilitățile fizice, de pregătirea tehnică și mentală, aceștia vor ajunge la performanță în echipa de tineret și cea de seniori. Dincolo de performanțele sportive ne preocupă să oferim sportivilor un program de formare a lor ca oameni responsabili și performanți și în afara terenului de fotbal, la școală, în comunitate, în viața profesională.

Datorită caracterului formator al clubului nostru și apartenenței la Politehnica din București (denumirea nouă) sportivii legitimați ai clubului au acces fără examen de admitere la facultățile Politehnicii din București, o instituție cu tradiție de peste 200 de ani în crearea de performanțe academice și profesionale.

Seniori – masculin Liga IV

Juniori – masculin – Gen 2010 – 2016

Antrenorii noștri sunt dedicați creșterii de sportivi și oameni de caracter. În urma inițierii în fotbal, tinerii elevi sunt încurajați pe un drum al performanței în care dezvoltă un spirit corect competitiv și disciplina necesare pentru a obține rezultate. 

Grupe de inițiere

În fiecare an alcătuim grupe noi de inițiere și încurajăm copiii și părinții să pătrundă într-o lume a sportului. Plăcerea jocului este esențială în această etapă.

Noutăți

De ce să fii sportiv la Știinta?

1La Știința avem un principiu de la care nu ne abatem: creștem deopotrivă sportivi și oameni de caracter. Suntem un club formator care încurajează și susține sportivii să își respecte parcursul școlar sau academic și în același timp le imprimă principii sănătoase de viață.

2În secția de fotbal formă sportivi de la vârste foarte fragede în spiritul sănătos al competiției și echipei. Sunt calități și competențe care îî însoțesc apoi toată viața, în toate domeniile.

3Echipa de fotbal masculin Știința seniori se luptă pentru a-și câștiga locul în ligile superioare.

4Suntem permanent preocupați de nivelul de pregătire al jucătorilor noștri și ne asigurăm că au acces la antrenori pregătiți și la resurse care să le sprijine parcursul personal și sportiv.

5Știința este clubul sportiv universitar al Politehnicii București și sportivii clubului beneficiază de admitere fără examen într-o instituție academică de renume, cu tradiție de peste 200 de ani în performanța academică. Sportivele care ajung în echipa de senioare beneficiază de acces gratuit la orice facultate din Politehnica București fără examen și cu posibilitatea de a obține bursă de performanță sportivă. Mai multe detalii despre beneficiile oferite prin intermediul Politehnicii București aici.