Secția de Kempo a clubului nostru reprezintă o selecție mică de sportivi cu performanțe internaționale. 

Kempo este o artă martială de origine japoneză ce pune accent pe tehnici fluide, mișcări circulare și folosirea eficientă a energiei în luptă. Antrenamentul în kempo nu se rezumă doar la dezvoltarea abilităților de luptă, ci încurajează și cultivarea caracterului, auto-disciplina și respectul față de ceilalți.

Pentru a obține performanță în Kempo, este important să urmezi o abordare echilibrată, care combină atât antrenamentul fizic intens, cât și dezvoltarea mentală și emoțională.

Structura secției de kempo

În componența clubului, Mirel Drăgan este sportiv și antrenor deopotrivă. Este un sportiv de talie internațională, multiplu campion mondial, dublu campion european, multiplu campion național, maestru emerit al sportului și antrenor emerit al clubului.

Toți sportivii secției sunt componenți ai lotului național de kempo.

  1. Gabriel Boroș: dublu campion mondial în 2014 și 2015 și multiplu campion național.
  2. Cătălin Bodîrlă: dublu campion mondial, vicecampion european în prezent
  3. Alexandru Irimia: dublu campion mondial
  4. Yamato Andrei Zaharia: căpitanul naționalei de tineret a României, dublu campion mondial și multiplu campion european.
  5. Marin Belecciu: campion european la categoria de vârstă 18-21 de ani.
  6. Dimache Claudiu: vicecampion european la categoria de vârstă 18-21 de ani.
  7. Jecu Alessia -Campina europeană si mondiala
  8. Yani Zaharia-Campion mondial si european
  9. Mihaila Stefan- Campion Mondial si european
Noutăți

De ce să fii sportiv la Știinta?

1La Știința avem un principiu de la care nu ne abatem: creștem deopotrivă sportivi și oameni de caracter. Suntem un club formator care încurajează și susține sportivii să își respecte parcursul școlar sau academic și în același timp le imprimă principii sănătoase de viață.

2În secția de kempo formăm sportivi în spiritul sănătos al competiției și disciplinei. Sunt calități și competențe care le însoțesc apoi toată viața, în toate domeniile.

3Știința este clubul sportiv universitar al Politehnicii București și sportivii clubului beneficiază de admitere fără examen într-o instituție academică de renume, cu tradiție de peste 200 de ani în performanța academică. Sportivele care ajung în echipa de senioare beneficiază de acces gratuit la orice facultate din Politehnica București fără examen și cu posibilitatea de a obține bursă de performanță sportivă. Mai multe detalii despre beneficiile oferite prin intermediul Politehnicii București aici.