Secția de motociclism Știința s-a născut din pasiunea pentru HARD ENDURO, dar nu se limitează la acesta, având rezultate semnificative și la ENDUROCROSS și ENDURO CLASIC. Motociclismul este un sport extrem de provocator, care implică pilotarea motocicletelor puternice pe terenuri dificile, cum ar fi munți, pante abrupte, păduri dense și alte medii naturale severe.
Acest sport solicită o combinație unică de abilități tehnice, rezistență fizică și mentală, precum și curaj pentru a naviga cu succes prin trasee accidentate, pline de obstacole de tot felul. Participanții trebuie să se adapteze rapid la schimbările de teren și să-și folosească abilitățile de navigare și echilibrare pentru a trece peste obstacolele naturale sau construite special pentru a pune la încercare limitele concurenților. 

Structura sectiei de motociclism

CSU Știința Politehnica București susține în momentul de față 3 sportivi, fiecare cu grade diferite de experiență și performanță.

Andrei Boțoacă – Manager și sportiv al secției, Andrei Boțoacă este principalul reprezentant Știința în acest sport. Andrei este campion național și internațional. Numit Maestru al sportului, și sportivul anului în 2014, 2015 și 2018, palmaresul său cuprinde mai multe titluri și medalii:
– Campion Național la ENDUROCROS în 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2022
– Campion Est European la ENDURO CLASIC în 2015
– Campion Național la ENDURO CLASIC în 2017

Alexandru Trăian Băleanu – este sportivul care a adus primul titlu de campion național pentru secția de motociclism, la chiar prima ediție a Campionatului Național de Hard Enduro, în 2013.

Victor Mihăilescu – managerul clubului Știința și sportiv de performanță, participă la competițiile de hard enduro. A obținut în 2016 locul 4 în Campionatul Balcanic de Hard Enduro.

Noutăți

De ce să fii sportiv la Știinta?

1La Știința avem un principiu de la care nu ne abatem: creștem deopotrivă sportivi și oameni de caracter. Suntem un club formator care încurajează și susține sportivii să își respecte parcursul școlar sau academic și în același timp le imprimă principii sănătoase de viață.

2În secția de motociclism căutăm să susținem sportivi care împărtășesc valorile noastre și să îi formăm în spiritul sănătos al competiției și disciplinei. Sunt calități și competențe care le însoțesc apoi toată viața, în toate domeniile.

3Știința este clubul sportiv universitar al Politehnicii București și sportivii clubului beneficiază de admitere fără examen într-o instituție academică de renume, cu tradiție de peste 200 de ani în performanța academică. Sportivele care ajung în echipa de senioare beneficiază de acces gratuit la orice facultate din Politehnica București fără examen și cu posibilitatea de a obține bursă de performanță sportivă. Mai multe detalii despre beneficiile oferite prin intermediul Politehnicii București aici.